Reactie van: TMO Fashion Business School (Drs. C.J.F. Marck-Apperloo) bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: TMO Fashion Business School (Drs. C.J.F. Marck-Apperloo) bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld
Document­datum 08-01-2018
Publicatie­datum 21-02-2018
Van TMO Fashion Business School (Drs. C.J.F. Marck-Apperloo)

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van het wetsvoorstel?

Mijns inziens nodigt verlaging van het collegegeld in het eerste jaar uit tot shoppen en minder bewust kiezen (het kost minder dus je kunt wat meer risico nemen/uitproberen). Dit terwijl met de trajecten voor studiekeuzeadvisering in de afgelopen jaren zoveel energie is gestoken in het direct maken van de goede keuze en het verminderen van uitval in het eerste jaar en hier ook vooruitgang geboekt is.

Tevens is het een verzwaring voor de concurrentiepositie van het niet-bekostigd onderwijs, het verschil in kosten neemt toe. Terwijl de kosten voor studenten al zo sterk zijn toegenomen in het nieuwe leenstelsel.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.