Reactie van: J Leijen bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: J Leijen bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld
Document­datum 10-01-2018
Publicatie­datum 21-02-2018
Van J Leijen

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van het wetsvoorstel?

Ik zou het niet meer dan eerlijk vinden als studenten die in 2016 zijn begonnen en dus net niet meer in aanmerking kwamen voor de studiefinanciering, ook nog mogen meesnoepen van dit voorstel.

Ik ben begonnen met de lerarenopleiding en ik kan je zeggen, het wordt ons niet makkelijk gemaakt met de lange stagedagen en de LKT in het derde jaar (voor mij aankomend jaar). Daarnaast moet ik duizend euro per maand lenen om rond te komen en werk daarnaast ook nog (al 6 jaar uitwonend, maar door de grote vraag naar o.a. biologie docenten vond dat ik iets voor de maatschappij moest doen en ben aan de lerarenopleiding biologie begonnen).

Wel zo eerlijk dat ik ook nog 2000 euro met terugwerkende kracht kan terug ontvangen van mijn eerste en tweede jaar (waar ik momenteel in zit). En dit geldt natuurlijk voor meer studenten. Heb tot nu toe al bijna 15.000 euro schuld opgebouwd.... Waar ben ik eigenlijk aan begonnen.... Way to go, Nederland!

Schaf anders ook meteen even af dat het inkomen van je ouders meegeteld worden als je uitwonend bent... die betalen echt geen cent mee, hoor. En terecht, ik ben 24 jaar! Tot je 23ste ben je volgens mij financieel afhankelijk van je ouders volgens de wet, dus ook bij het aanvragen van een aanvullende beurs, vind ik. Jullie ook, toch?

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.