Reactie van: Hogeschool Utrecht (HUpabo) (dr. A.J.H. Boonen) bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Hogeschool Utrecht (HUpabo) (dr. A.J.H. Boonen) bij: Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld
Document­datum 11-01-2018
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Hogeschool Utrecht (HUpabo) (dr. A.J.H. Boonen)

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van het wetsvoorstel?

Dag meneer/mevrouw,

Mijn naam is Anton Boonen en ik ben binnen de lerarenopleiding van Hogeschool Utrecht (HUpabo) o.a. projectleider van de flexibilisering van de deeltijdopleiding. Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor studenten die reeds in het bezit zijn van een HBO bachelor, maar graag de overstap willen maken naar het basisonderwijs. Binnen de deeltijdopleiding maken wij samen met het werkveld een flexibel curriculum mogelijk waarbij we rekening houden met de kennis en vaardigheden van studenten als zij de opleiding starten.

Als ik het wetsvoorstel goed begrijp, dan geldt de halvering van collegegeld niet voor deze deeltijdstudenten. Dat lijkt me niet wenselijk, aangezien een groot gedeelte van het toenemende lerarentekort opgevuld zal gaan worden met professionals die zich laten omscholen. Dat baseer ik op grote hoeveelheid interesse die er is voor de flexibele opleiding en op het feit dat we door de opleiding flexibel in te richten om korte termijn nieuwe leerkrachten kunnen opleiden. Wanneer deze studenten het volledige collegegeld moeten betalen zal dat een remmende factor zijn mbt de aanmelding. Ik zou daarom graag zien dat de regeling ook voor de deeltijdstudenten zou gelden om op korte termijn aan de toenemende vraag naar leerkrachten te kunnen voldoen.

Het instituut (Instituut Theo Thijssen) waarbinnen de pabo zich bevindt zal eveneens met een reactie komen op het voorstel.

Met vriendelijke groet,

Anton Boonen

(anton.boonen@hu.nl)

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.