Reactie van: T. Kroon bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: T. Kroon bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 07-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van T. Kroon

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Dit had al jaren eerder moeten gebeuren. "De jeugd is onze toekomst!" is een kreet. Maar nu passend onderwijs is ingevoerd en er kinderen met behoorlijke problematiek gewoon in een groep zitten met rond de 30 leerlingen, ben ik van mening dat er behoorlijk wat kinderen tussen "de wal en het schip vallen". Te veel leerlingen is te weinig aandacht voor die kinderen die het nodig hebben. Wordt wakker Den Haag. De problemen stapelen nu alleen maar op!

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Vanaf 1986 werkzaam in het onderwijs, waar van 20 jaar in het speciaal basisonderwijs en nu in het basisonderwijs. Ik zie kinderen "kopje onder gaan". En iedereen is zo enthousiast over passend onderwijs. Ik zie in de praktijk hele andere dingen. Ik zou zeggen ... kleinere groepen zodat je zorgleerlingen goed onderwijs kan geven ... of het passend onderwijs afblazen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.