Reactie van: BSc D van Munster bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: BSc D van Munster bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 10-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van BSc D van Munster

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

goed idee om de klassen kleiner te maken. Leerlingen komen zo meer tot hun recht en leerkrachten hebben meer tijd om leerlingen te helpen.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

hopelijk komt er een landelijk maximum per klas dat volgens mij behoort te liggen tussen de 19 en 25 leerlingen. Ongeacht 'leerlinggewicht', omdat ieder kind recht heeft op aandacht. Leerlingen met een stempel die in het regulier onderwijs verblijven hebben vaak wel meer aandacht nodig, maar er zijn ook voldoende leerlingen zonder stempel die deze extra aandacht nodig hebben en daarnaast heeft iedere leerling persoonlijke aandacht van de leerkracht nodig. Ook vind ik dat er moet worden gekeken naar de grote van de groepsruimte hoeveel leerlingen er geplaatst kunnen worden (in een klein lokaal kunnen 20 leerlingen al te veel zijn, terwijl in een groot lokaal makkelijk 25 leerlingen passen).

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.