Reactie van: Bosseschool/CNS Zomerland (dhr. A Trommel) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Bosseschool/CNS Zomerland (dhr. A Trommel) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 12-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Bosseschool/CNS Zomerland (dhr. A Trommel)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Zonder kader is dit een onzinnig voorstel. Natuurlijk zijn we (mijn schoolteams) voor kleinere groepen, omdat we denken dat dit het welbevinden van kinderen, de kwaliteit van onderwijs en het principe van passend onderwijs voor elk kind ten goede komt. Bij groepsverkleining hoort echter ook meer geld, want kleinere groepen betekent ook meer groepen, grotere behoefte aan huisvesting enz. En wat te doen met kinderen die aangemeld worden bijv. wegens verhuizing voor een groep die 29 kinderen telt? Als ouders principieel voor een school kiezen, moet je die dan op deze grond weigeren? En wat als je in elk leerjaar net een paar kinderen te veel hebt om het maximum aantal van 29 kinderen per groep te realiseren?

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Er is grote behoefte aan meer handen in de klas, ook doordat er steeds meer kinderen in het reguliere basisonderwijs blijven die speciale begeleiding nodig hebben. Geef scholen geld voor het aantrekken van vakleerkrachten bijv. voor gymnastiek, stimuleer en financier het optuigen van experticecentra van waaruit leerkrachten in het basisonderwijs ondersteund kunnen worden in het begeleiden van leerlingen met bijzondere onderwijsbehoeften. Verhoog de kwaliteit van de PABO-opleidingen, zodat studenten goed opgeleid worden tot leerkrachten die kunnen voldoen aan de steeds hoger wordende eisen die aan leerkrachten worden gesteld vanuit overheid en maatschappij.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.