Reactie van: MF de Bruin bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: MF de Bruin bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 12-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van MF de Bruin

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Ik sta achter het voorstel kleinere klassen en dan niet meer dan 23 kinderen. Ik ervaar op dit moment met een kleinere groep er meer aandacht gegeven kan worden aan leerlingen die dat nodig hebben,maar ook de leerlingen die in het basisarrangement zitten hebben begeleiding nodig. Elk kind komt met kleinere klassen beter tot zijn recht. En het werkplezier van de leerkracht gaat vooruit want het is frustrerend wanneer je een kind niet extra ondersteuning kan geven vanwege de grote groep met veel verschillen. Want ook daar moet rekening mee gehouden worden.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Bij combinatie groepen en/of groepen met enorme verschillen of kinderen met gedragsproblematiek meerdere handen in de klas zoals een onderwijsassistente. Uit ervaring blijkt dat dit te weinig ingezet wordt en het geld ergens anders aan besteedt wordt.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.