Reactie van: VVOGG te Krimpen aan den IJssel (CE Huijzer) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: VVOGG te Krimpen aan den IJssel (CE Huijzer) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 13-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van VVOGG te Krimpen aan den IJssel (CE Huijzer)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Het wetsvoorstel had vooraf moeten gaan aan de wet Passend Onderwijs. Dan zou de invoering van Passend Onderwijs soepeler zijn verlopen.

Overigens is invoering van de wet alleen haalbaar als er ook geld voor de uitvoering beschikbaar komt. Anders is het enkel schuiven met geld en krijgen leerkrachten te maken met allerhande taken die nu door onderwijsassistenten, intern begeleiders en directieleden worden uitgevoerd, omdat op hen wordt bezuinigd om de klassen klein te houden. Scholen maken ook nu een afweging op welke manier ze het beschikbare geld inzetten en kiezen niet voor grote klassen omdat dit leuk is, maar omdat de begroting sluitend moet zijn.

Het verbieden van klassen met 30 leerlingen of meer, komt de luchtkwaliteit in de klassen ten goede.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Niet budgetneutraal invoeren, want dan is het enkel weer een extra regel om de puzzel voor de directeur nog complexer te maken.

Dit is een mooie gelegenheid om ook het aantal beschikbare vierkante meters per leerling verplicht uit te breiden. Voorkomen moet worden dat deze regel leidt tot kleinere lokalen bij nieuw te bouwen scholen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.