Reactie van: N Poleij bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: N Poleij bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 13-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van N Poleij

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Uitstekend voorstel. Ik zie nu als ambulant begeleider in het onderwijsveld soms echt hele grote klassen en leerkrachten die hierdoor te weinig aandacht kunnen besteden aan de onderwijsbehoeftes van de leerlingen.

In de grote groepen hebben leerlingen te weinig beweegruimte en krjigen te weinig individuele aandacht van de leerkracht, terwijl de leerkracht steeds alle zeilen moet bijzetten om te zorgen dat het onderwijsaanbod op de verschillende niveaus op een goede wijze moet worden gegeven. Het is voor de leerkrachten een onmogelijke opgave en zij worden overvraagt!! De vaardigheden zijn zeker aanwezig, maar de tijd ontbreekt om deze zo effectief mogelijk in te zetten. De werkdruk is echt heel hoog!! Ik zie geweldige leerkrachten die gefrustreed zijn omdat ook zij zien dat het niet lukt om de leerling dat te geven wat ze nodig hebben. Geef hen meer tijd hiervoor en kleinere klassen is zeker een heel belangrijke randvoorwaarde!!

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.