Reactie van: H Grijseels bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: H Grijseels bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 13-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van H Grijseels

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Ik juich dit voorstel van harte toe. Door passend onderwijs is het aantal leerlingen dat een specifieke aanpak vraagt, toegenomen. In een groep van meer dan 25 kinderen komt daardoor het onderwijs aan de 'basisgroep' in de knel of er wordt onvoldoende recht gedaan aan de specifieke onderwijsbehoeften.

Ook zal het de werkdruk voor leerkrachten verlagen: 23 of 32 schriften nakijken, 23 of 30 oudergesprekken, 23 of 29 rapporten schrijven. Het maakt heel veel uit in de belasting van leerkrachten.

Ook zal een kleinere groep verlichting brengen voor al die leerkrachten en scholen die met combinatiegroepen werken.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Het is wel van belang de financiële middelen voor de scholen hierop aan te passen. De groepen zijn nu vaak zo groot, omdat een school geen geld heeft voor kleinere klassen. Vaak komt dit doordat de klassen op een kleinere school niet gelijk vsn grootte zijn: bijvoorbeeld een kleine groep 8 maar wel een hele grote groep kleuters.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.