Reactie van: A. P. Gasseling bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: A. P. Gasseling bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 17-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van A. P. Gasseling

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

25 is eigenlijk ook niet te doen meer! Met het passend onderwijs kun je echt niet alles bolwerken met zoveel kinderen in de klas. 20% van mijn leerlingen is dyslectisch, niet allemaal in dezelfde mate, maar voor 3 van hen moet ik alles voorlezen. Dan zijn er nog de kinderen met een vorm van autisme, de kinderen met add of adhd en kinderen met een laag of juist hoog IQ (en dan zijn er ook nog kinderen met gedragsproblemen!) Het wordt er allemaal niet makkelijker of leuker op.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Kijk goed wat nog te doen is voor de leerkracht. ... Nu er zoveel kinderen in het reguliere onderwijs blijven, is er zoveel voor de leerkracht bij gekomen. Ze raken opgebrand of zorgen uit zelfbehoud dat dat niet gebeurt, maar dan ten koste van wat de leerlingen echt nodig hebben!

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.