Reactie van: De Eenbes (mevr. I Westerbeek) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: De Eenbes (mevr. I Westerbeek) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 17-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van De Eenbes (mevr. I Westerbeek)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Prima!! Het werd tijd! De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij directeuren die hun formatie maar rond moeten zien te krijgen! Het is de verantwoordelijkheid van heel het ministerie van Onderwijs. Geld is dan wel een belangrijk punt, maar de praktijk ziet er vaak heel anders uit. Denk aan intern begeleiders die veel werk moeten verzetten, wat echt niet allemaal kan na schooltijd.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Er moet ook vastgesteld worden hoeveel tijd voor directie-werkzaamheden en VOORAL voor Intern Begeleiders die moeten zorgen voor Passend Onderwijs. Hoeveel tijd krijgen zij? Het moet uit de formatie komen en DAARDOOR zijn de klassen te groot. Er wordt alleen gekeken naar formatietijd ZONDER dat er gekeken wordt naar directie en Interne begeleiding. Daardoor lijkt het zo gemakkelijk om te zeggen dat de gemiddelde groepsgrootte eigenlijk op 23 zou moeten liggen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.