Reactie van: Basisschool Martinus (G.H. Kruisselbrink) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Basisschool Martinus (G.H. Kruisselbrink) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 22-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Basisschool Martinus (G.H. Kruisselbrink)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Ik vind het een prima voorstel, maar weer een verantwoording aan de inspectie vind ik een vorm van controle die wantrouwen uitdraagt.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

1.De extra gelden die nodig zijn voor het verkleinen van de klassen mogen niet ten koste gaan van additionele gelden. Vanuit een basisbudget dat jaarlijks wordt toegekend wordt de ratio 1:23 toegekend.

  • 2. 
    Ik lees niets over de instroom gedurende het schooljaar. De bekostiging vindt nu nu plaats via het T-1 model en dat schuurt. Vooral wanneer er gedurende een schooljaar 30 leerlingen instromen terwijl de groepen bij de start al vol zitten. Voorstel: Voor de instroom van leerlingen (lees: de formatie) een open eind begroting hanteren. De overige gelden kunnen wel via een gesloten begroting.
  • 3. 
    Waar minder leerlingen in de groep komen kan een gebrek aan ruimte ontstaan. Schoolbesturen kunnen vaak een verbouwing of aanbouw niet financieren. Hiermee moet rekening worden gehouden, zeker wanneer besturen vanuit de gemeente geen steun hoeven te verwachten. Vaak wordt dan een lokaal ( onderwijsruimte) gezocht in een ander gebouw. Dat kan tegenwoordig, gezien de ontwikkelingen rond passend onderwijs, niet meer.
 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.