Reactie van: Obs De Spelwert (Mevr. S.A. Verdoot) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Obs De Spelwert (Mevr. S.A. Verdoot) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 27-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Obs De Spelwert (Mevr. S.A. Verdoot)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Dit is gewoon noodzaak! Werken op 3 niveaus, daarbij nog een plus, opp, taalspraakarrangement, dcd leerling en leerling met ass problematiek is niet meer te behappen! Ik doe ELKE leerling te kort in zo een volle klas. Individuele aandacht is er niet meer bij! Ik ben voor klassengrootte van max 23 en daarbij ondersteuningsuren voor arrangementsuren (in de vorm van klasassistent). Of 1 leerkracht met max 20 lln om passend onderwijs handen en voeten te geven. Sta zelf al 15 jaar voor de klas + ib + hoogbegaafdheidsspecialist, maar verlies zo langzamerhand elke vorm van werkplezier/motivatie. Er MOET echt iets veranderen! De nieuwe cao heeft het ook alleen maar erger gemaakt terwijl het om een werkdrukverlagingsmaatregel ging! Het tegendeel is waar!

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Zie reactie 1. Geef extra uren adhv zorgleerlingen in een klas. Nodig mij uit om mijn verhaal te doen?? Ook wat betreft de nieuw cao. En nee, ik ben niet iemand die te beroerd is om te werken! Integendeel zelfs! Doe ook iets aan die eindeloze administratie die de inspectie ons oplegt!

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.