Reactie van: ing RRA van Geenen bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: ing RRA van Geenen bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 28-01-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van ing RRA van Geenen

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Kleinere klassen heeft zeker voordelen, maar niet alleen. Je kunt best grotere klassen draaien, maar daarbij ondersteuning ontvangen van klasseassistenten. Je kunt op die manier je kwaliteiten inzetten waar nodig en de kinderen die niet zo bijzonder veel aandacht nodig hebben, toch de nodige aandacht geven. Deze groep wordt namelijk niet vergeten..

Dus, JA kleinere klassen, maar OOK extra ondersteuning ivm passend onderwijs en lesgeven op 3 niveaus (in combigroepen op 6 niveaus')

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

bied ondersteuning aan. hoe kan een docent nog letten op de kinderen die zelfstandig werken als zij uitleg moet verzorgen aan het andere gedeelte van de klas? (meerder niveaus'). Past het voor en nawerk (voorbereiden, nakijken) nog wel binnen de 45% regel die men hanteerd? Zeker als alle voor EN nawerk na de lestijd moeten.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.