Reactie van: obs Burgemeester Wessels Boer (C.G.A. Meijer) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: obs Burgemeester Wessels Boer (C.G.A. Meijer) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 01-02-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van obs Burgemeester Wessels Boer (C.G.A. Meijer)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Ik hoop van harte dat dit voorstel z.s.m. naar de prullenbak wordt verwezen. Het slaat nergens op, behalve wanneer er tegelijkertijd passende bekostiging is. Ik ben als directeur (al ruim 30 jaar) nu bezig met de formatie van volgend schooljaar en daarin heb ik te maken met groepen van 32, 31(3x), 30, 23, 24, 25 ,26 en 20 (3 groepen 1/2).

Naast de groepen heb ik 3 dagen IB, één dag bouwcoördinator, één ochtend ICT en zelf ben ik 3 1/2 dag ambulant op een school met 360 leerlingen. Het is een prachtig, onrealistisch voorstel zolang ik er niet twee formatieplaatsen van bijna € 70.000,- per stuk bij krijg.

Door groepen van 30 of meer te verbieden haal je verantwoordelijkheid bij schoolbesturen en directies weg. Ook praktisch gezien heeft een leerkracht liever een ongecombineerde groep van bijv. 31 leerlingen als een combinatie van 28.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Minder regeldruk, minder toetsdruk en toezicht op basis van vertrouwen en eindopbrengsten, ziekteverzuim, uitstroomgegevens en tevredenheidsonderzoek. Minder subsidiepotjes en meer structureel geld. Plannen met bijpassende bekostiging (Nu bijv. weer een sigaar uit eigen doos op het gebied van vakleerkrachten gymnastiek)

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.