Reactie van: K La-br bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: K La-br bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 03-02-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van K La-br

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Ik ben voor groep verkleining.

Zeker nu je het aangepast onderwijs systeem hebt, met (veel) zorg leerlingen extra. Waar nu te weinig aandacht aan kan worden geschonken met een klas grote van 31 kinderen. En dan ieder kind op eigen niveau les geven.... Onmogelijk! ja je red het misschien wel even, maar dan komt onherroepelijk een burn-out er achter aan.

Dus klas verkleining: JA!

Maar tegelijkertijd vraag ik mij af hoe dit dan gerealiseerd moet worden.

Al eerder hebben we te maken gehad dat er groep verkleiningen doorgevoerd moesten worden, maar m.i. is dit nooit gebeurd, althans niet bij onze school. Hoe willen jullie dit nu doen? meer lokalen bij bouwen..... maar leerkrachten aantrekken, want je krijgt nu meer groepen. Wij hebben nu bijvoorbeeld 2 groepen 2 met allebei 31 kinderen, de 3 groepen 1 lopen ook vol tot 26/27 kinderen. Dus .... moet er een extra groep bij. Hoe gaat een school dat doen ? Ook financieel gezien vraag ik mij af hoe de school dit moet gaan bekostigen ?

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Meer handen in de klas, dus meer ondersteunend personeel in dienst kunnen nemen! Hierbij doelend op de grote groepen van nu!

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.