Reactie van: Leerkracht basisonderwijs M Leeuwenburgh bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Leerkracht basisonderwijs M Leeuwenburgh bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 03-02-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Leerkracht basisonderwijs M Leeuwenburgh

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Goed voorstel. Komt mede ten goede aan de kwaliteit van het onderwijs. Staat nu onder druk.( grote klassen, door wet passend onderwijs meer kinderen met extra ondersteuningsbehoeften maar nog te weinig ondersteuning van buitenaf, administratiedruk, grote nadruk op hogere resultaten ipv beter onderwijs.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Meer ondersteuning van buitenaf voor kinderen die door passend onderwijs binnenboord moeten blijven. Meer handen in de klas!

Minder administratie en verantwoordingsplicht. Meer ruimte voor ontwikkeling van goede lessen en goed onderwijs( bv gewoon voldoende tijd om na te kijken.....) er liggen nu veel te veel taken op ons bordje waardoor de kwaliteit van het onderwijs achteruitgaat( + de motivatie)

Goede klassensystemen zouden al ontzettend veel schelen. Een oplossing op veel gebieden. Op dit moment kunnen zij niet tot nauwelijks aan de slag, opleiding min of meer overbodig, ze gaan allemaal door naar de pabo( vaak een te grote stap) of ander werk. Doodzonde, want een goede assistent naast je verlaagt daadwerkelijk de werkdruk op meerder vlakken.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.