Reactie van: Ludgerschool (Schoolleider M Boumans) bij: Wetsvoorstel kleine klassen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Ludgerschool (Schoolleider M Boumans) bij: Wetsvoorstel kleine klassen
Document­datum 04-02-2016
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Ludgerschool (Schoolleider M Boumans)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw reactie op het voorstel?

Prima, ik zou zelfs terug willen gaan naar 22. Dit zou wenselijk zijn, omdat op onze school er in de praktijk in de onderbouw veel kinderen verhuizen, de stad uit. Dit betekent een grillig leerlingaantal en dit betekent dat ik groepen van 29 en groepen van 20 in de school heb.

Geen ondersteuning of RT is mogelijk.

Vraag2 Heeft u nog suggesties of eventuele verbeteringen vanuit de onderwijspraktijk?

Ik zou graag extra formatie willen krijgen voor kinderen die een arrangement hebben. Zij krijgen 2x in de week ondersteuning een aantal uur, maar het grootste deel van de week moet de leerkracht omgaan met zeer veel verschillen in de groep. Zeker als er gedragsproblemen zijn, gaat dit ten koste van de andere kinderen in een groep.

Verder zou ik vanuit de overheid uren willen krijgen voor een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Zodat echt alle kinderen 2x in de week les kunnen krijgen van een vakleerkracht, in niet al te grote groepen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.