Reactie van: Edoburu (D.J. van der Boor) bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Edoburu (D.J. van der Boor) bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..
Document­datum 24-08-2015
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Edoburu (D.J. van der Boor)

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.

Ongehoord dat dit gebeurt. Terwijl de wereld geschokt reageert op de massa-surveillance, geeft Nederland geen tegengas, maar voeren we surveillance op?

Het enge van reageren op dit voorstel is, dat al het doorkomt, ik in feite met naam en toenaam op de lijst sta van kritische burgers. De kloof tussen overheid en burger wordt hier groter.

Ook zal deze wet bedrijven dwingen diensten te verplaatsen naar het buitenland. De KPN cloud "veilig in Nederland" valt onder deze wet, en beschermt burgers niet meer.

Als de overheid de burger niet beschermt, maar ziet als een potentieel doelwit, bij wie moet de burger dan bescherming zoeken?

Bovendien is deze wet is in strijd met de Grondwet, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten en jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens - allemaal wetgeving om ons land en volk te beschermen tegen de verschrikkelijke dingen die in de geschiedenis gebeurt zijn. Dat kun je niet negeren.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.