Reactie van: A Schoots bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: A Schoots bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..
Document­datum 31-08-2015
Publicatie­datum 21-02-2018
Van A Schoots

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.

Het gaat hier klip en klaar om 'massa surveillance' van het type zoals Edward Snowden dat onthulde. In plaats van ons hiertegen te beschermen, wil de Nederlandse overheid er nu zelf gebruik van kunnen maken.

De angst regeert, onze politici willen blijkbaar kunnen zeggen dat ze "iets" hebben gedaan om terrorisme tegen te gaan. Degene die doelbewust kwaad wil doen zal echter -bewust van deze surveillance- andere communicatie-middelen gaan hanteren. Wat rest is een verspilling van belastinggeld, en een gedecimeerde vrijheid en privacy van alle burgers.

Het mag duidelijk zijn dat ik invoering van deze wet geen goed idee vindt.

Ik hoop (verwacht!) dat de gegeven reacties op de consultatie niet worden weggewuifd met de opmerking dat een verwijzing naar een onderdeel van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting ontbreekt.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.