Reactie van: mr D.B. Castillo Gosker bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: mr D.B. Castillo Gosker bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..
Document­datum 01-09-2015
Publicatie­datum 21-02-2018
Van mr D.B. Castillo Gosker

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.

Voor een dergelijk verstrekkend wetsvoorstel valt het mij op dat de vragen van het Integraal Afwegingskader summier beantwoord zijn op een A4tje en met moeite terug te vinden zijn in de Memorie van Toelichting. Nut en noodzaak van het wetsvoorstel wordt hierdoor niet aannemelijk. Ik vraag mij af of meer bevoegdheden het probleem van de veiligheidsdiensten ( en dat is?) echt gaat oplossen en of het niet eerder een interoperabiliteitsprobleem betreft. Met andere woorden: kunnen de diensten met de bevoegdheden die ze hebben voldoende met elkaar uitwisselen en samenwerken? Weet dat het Forum Standaardisatie op verzoek een standaardisatiescan kan laten uitvoeren om te bezien of het gebruik van open standaarden kan bijdragen aan meer interoperabiliteit voor de inlichten - en veiligheidsdiensten.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.