Reactie van: ACZ Verstegen bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: ACZ Verstegen bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..
Document­datum 01-09-2015
Publicatie­datum 21-02-2018
Van ACZ Verstegen

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.

Dit voorstel is technisch onhaalbaar en juridisch buiten alle proportie. In het beste geval is dit een wassen neus (net als het 'decryptiebevel'), maar in het slechtste geval een instrument voor willekeurige en onweerlegbare verdachtmakingen uit onbeperkte informatiebronnen. De zekerheid waarmee online eigendom of auteurschap geclaimd of toegeschreven kan worden is door de technische stand van zaken op internet nog onder de maat. Technieken om dat robuuster te maken zonder juist ook nog extra de privacy van gebruikers te beschermen (door middel van encryptie) zijn geen gemeengoed. Met andere woorden, de techniek van het internet werkt totaal omgekeerd van hoe de zaken in dit voorstel worden voorgesteld. Het beste wat er mijns inziens van dit voorstel kan komen is dat burgers juist beter op hun online privacy gaan letten.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.