Reactie van: Minos Pallas (De heer. A.M. Kollee) bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Minos Pallas (De heer. A.M. Kollee) bij: Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..
Document­datum 01-09-2015
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Minos Pallas (De heer. A.M. Kollee)

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.

De gekozen doelgroepen zijn te breed.

1- Alle burgers worden doel van deze "bulkspionage". Op dit moment willen jullie voor zover ik het begrijp de gemiddelde burger afluisteren. Dit gaat in de praktijk niet gebeuren (teveel werk,bezuingingen(toch?)). Maar in theorie hebben jullie die vrijheid. Dat is beangstigend. Risicogroepen of risicobevattende individuen zijn ook op andere manieren op te sporen en te identificeren. Waarom onderzoeken jullie bijvoorbeeld niet specifiek wie-wat voor onderwerp zoekt?( bijv. zelf bommen maken, wapens kopen zonder vergunning, hoe kom ik op het 'diepe' web).

2-Het feit dat jullie de rechterlijke en wetgevende macht willen bespioneren is ook een breuk van de trias politica.

Daarnaast wordt de overheid met dit voorstel bevoegd om te gaan hacken waar zij willen! Dus jullie kunnen voortaan naar eigen initiatief camera's hacken van mobiele telefoons, laptops en webcams. Jullie kunnen microfoons en feitelijk alles wat op het internet of telefonisch netwerk is aangesloten afluisteren.

Denk even aan 'jezelf'. Als je een gecorrumpeerd individu binnen het overheidsapparaat hebt kan deze heel veel schade berokkenen aan mensen door ze te chanteren met de verkregen data. Iedereen is verdacht, dus de hacker in kwestie zal zich niet zo snel hoeven te verantwoorden bij zijn zoekgedrag. Dit brengt jullie in verlegenheid en laat jullie goed voor Jan met de korte achternaam staan..

En als jullie de capaciteiten hebben om bulk af te luisteren, dan slaan jullie dit op of luisteren het realtime. In beide gevallen is een enorme vergroting van het budget nodig van de Stasidienst (AIVD/MIVD).

Leuk dat bezuinigd wordt op de studenten, de btw omhoog wordt gegooid om het eigenlijk voor jullie mogelijk te maken een totalitaire afluistercultuur op te bouwen.

Ik heb jaren geleden geaccepteerd dat wij in Nederland in een schaduwdemocratie leven, immers zijn de politieke verkiezingen rudimentair afgebroken hetzelfde als de "promking & promqueen" verkiezingen op Amerikaanse middelbare scholen, het draait immers alleen maar om populariteit.

Maar met dit voorstel draaien jullie zelfs deze illusie van een democratie de nek om.

Ik. Walg. Hier. Van.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.