Reactie van: B.A. Companjen bij: Conceptwetsvoorstel aanpassing bewaarplicht telecommunicatiegegevens

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: B.A. Companjen bij: Conceptwetsvoorstel aanpassing bewaarplicht telecommunicatiegegevens
Document­datum 25-11-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van B.A. Companjen

2.

Tekst

Vraag1 Graag uw reactie op de inhoud van het ontwerpwetsvoorstel en de memorie van toelichting

Het idee dat van alle burgers, verdacht van een misdrijf of niet, de verkeersgegevens moeten worden opgeslagen omdat sommige een (mogelijk) strafbaar feit hebben gepleegd, gaat veel verder dan redelijk is voor een beschaafd land. Iedereen in Nederland is de dupe van de bestaande wet - is het niet door verdenking, dan wel door het op kosten jagen van aanbieders van telecommunicatie.

Ik vind het wonderbaarlijk dat de Nederlandse overheid tot de overweging komt geen grote wijzigingen in de basis van dataretentie aan te brengen, terwijl buurlanden direct de retentie hebben gestaakt op basis van hetzelfde oordeel van het Europese Hof. In de memorie van toelichting had ik graag een oordeel gezien over deze richtlijn in verhouding tot implementaties van de opsporingsmogelijkheden in andere Europese landen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.