Reactie van: M.Sc. R. van der Meulen bij: Conceptwetsvoorstel aanpassing bewaarplicht telecommunicatiegegevens

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: M.Sc. R. van der Meulen bij: Conceptwetsvoorstel aanpassing bewaarplicht telecommunicatiegegevens
Document­datum 05-12-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van M.Sc. R. van der Meulen

2.

Tekst

Vraag1 Graag uw reactie op de inhoud van het ontwerpwetsvoorstel en de memorie van toelichting

Dit voorstel getuigd mijns inziens van een gebrek aan visie. De regering zou er beter aan doen de retentie wetgeving compleet af te schaffen. Dataretentie is een concept die niet meer van deze tijd is. Publieke opinie is sinds de Snowden onthullingen duidelijk: wij wensen niet dat onze overheid toegang krijgt tot gegevens van onze communicatie. De noodzakelijkheid van dergelijke middelen is verder ook nooit degelijk aantoonbaar gemaakt. Bovendien is de wetgeving volgens verschillende rechters in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ik roep onze regering op de globale trent naar meer controle van regeringen over onschuldige burgers tegen te gaan en deze wetgeving per direct af te schaffen.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.