Reactie van: Maintain Nederland (de heer L.B.A.M. Elias) bij: Wet tijdelijke huur

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Maintain Nederland (de heer L.B.A.M. Elias) bij: Wet tijdelijke huur
Document­datum 27-10-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Maintain Nederland (de heer L.B.A.M. Elias)

2.

Tekst

Vraag1 -

Geachte heer Blok,

Graag wil ik voorstellen om juist ook buiten de woningmarkt te kijken naar een verruiming onder de Leegstandwet. Hiermee bedoelende dat de leegstaande kantorenmarkt, uitstekend gebruikt kan worden om de groeiende woonbehoefte snel en effectief te verhelpen.

Dan staat het Rijk pas echt voorop bij het invullen van nieuw leven voor kantoren!

Belangrijk hierin is naar mijn mening de regie vanuit het Rijk door de huidige Leegstandwet ook toe te passen op de kantorenmarkt. De kantoren staan immers vaak op centrale locaties waar veel mensen de behoefte voor wonen zouden hebben. Daar komt bij dat wonen in een kantoorlocatie qua bouwbesluit eisen vaak erg makkelijk en snel te realiseren is, zonder dat een complete transformatie benodigd is.

Met deze ‘tijdelijke’ transformaties worden vierkante meters kantoor uit de markt genomen hetgeen een positieve ontwikkeling kan betekenen voor het resterende kantoorareaal in die regio. Daarnaast kan tijdelijk beheer een instrument zijn om een object dat kansarm is op de huidige markt te voorzien van een cashflow waardoor de marktkansen gaan toenemen. Maar ook om een positieve cashflow te genereren om leegstand te voorkomen en een periode te overbruggen waarna het object wellicht wel kansen op de markt heeft.

Ik ben erg bereid om actief hierover mee te denken, en vorm te geven aan verdere mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Leon Elias

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.