Reactie van: geen (H Nijenhuis) bij: Wet tijdelijke huur

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: geen (H Nijenhuis) bij: Wet tijdelijke huur
Document­datum 04-11-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van geen (H Nijenhuis)

2.

Tekst

Vraag1 -

Geachte heer Blok,

God zij geprezen dat u 't huursysteem gaan modernizeren.

Ik moet elke 5jaar wel voor 1 tot 1,5j in't buitenland aan't werk. In recessie moet je wel - als je je baan wilt behouden.

  • 5 jaar geleden met diplomaten clausule en ontruimingsbeding mijn woning in huisbewaring (vrije sector woning wat ik bezit!) gegeven. Huurder stopte na 3mnd met betalen, en toen zat ik nog in het buitenland en moest ik dus een 2de huurder.

Wat bleek: kon niet. Althans,"kon", maar linkse rakkers bij het Ams Steunpuntwonen zaten als haviken te wachten aan de zijlijn, graag wilden ze 2de huurder middels huurbescherming PERMANENT in mijn huis laten (ongeacht mijn pech met de 1ste huurder)

  • nu 5 jaar later, hoop ik weer via de diplomaten clausule voor 1jaar te verhuren, tijdens mijn klus in buitenland.Alleen, na het debakel 5j geleden ben ik oh zo bang. Zo verschrikkelijk bang van het steunpunt wonen, die meedogenloos huisjes willens en wetens van ARGELOZE PARTICULIEREN proberen ...te stelen mbv 17milj euro uit het gemeentelijk Emil Blaauw fonds.

http://www1.expatica.com/nl/ask_expert/question/Housing:_Renting/hi-i-have-a-dispute-with-my-landlord-before-even-signing-the.html

Inmiddels, is het feit dat gem AMS 'vakantieverhuur' 60dg p.a. gedoogt. Daar zou ik gebruik van kunnen maken. Maar.. laat nu net mijn VVE dit NIET goed keuren. Dus kan ik zowel NIET vakentieverhuren EN niet huis laten 'bewaren'. Althans, het kan niet risicoloos.

Ik kan dus, als het zo doorgaat nooit zonder enorme kosten aan mijn carriere werken. Ik zal mijn huis moeten verkopen? en mijn verhuiskosten dan? de notaris kosten dan? ben IK minder belangrijk dan de huisbewaar huurder?

"Armeren" in de bevolking kunnen op tal van plaatsen terecht, buiten wachtlijsten om van 'woningnet', zoals op de Beleggers' site www.amsterdam2stay.nl voor een SOCIALE woning! Binnen de ring. Waarom moeten ze perse 'op de Dam bij het Paleis' wonen voor een schijntje? is dat niet wat arrogant en misplaatst?

Er wordt steeds geklaagd dat de 'armen' nergens gehuisvest kunnen worden, maar waarom moet iem. van onder de 23j al op zichzelf? is dat niet 'luxe'??waarom kan een jong volwassene niet genoegen nemen met bij ouders inwonen of een kamer in een Friends woning (zoals in de serie friends). Waarom moet in NL een dertiger een HELE WONING krijgen, als hij niet eens een partner heeft om de kosten mee te KUNNEN delen??? moeten we de SCHAARSE woningen niet beter aan samenwoners vergeven?

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.