Reactie van: Van Vuuren & Moree Advocaten / Open Universiteit (mr J.C. Moree) bij: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Van Vuuren & Moree Advocaten / Open Universiteit (mr J.C. Moree) bij: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
Document­datum 11-09-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Van Vuuren & Moree Advocaten / Open Universiteit (mr J.C. Moree)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw zienswijze ten aanzien van dit wetsvoorstel?

Als ervaringsdeskundige met meer dan 30 jaar bouwkundige ervaring / oprichter van de Nederlandse vereniging voor bouwplantoetsing en praktiserend bouwrecht advocaat pleit ik voor het volgende.

HET BOUWBESLUIT DIENT MEDE ALS NORM TE GELDEN TER BESCHERMING VAN PRIVATE BELANGEN.

Hiermee doel ik erop dat het aangaan / vervullen van een overeenkomst die is aangegaan om te bouwen in strijd met het Bouwbesluit als een nietige rechtshandeling dient te worden aangemerkt zoals bedoeld in art 3:40 BW.

Deze regel van recht kan m.i. vrij gemakkelijk worden ingevoerd door dit in de considerans van het wetsvoorstel op te nemen.

Het effect van deze maatregel zal zijn dat aannemers niet meer zullen aanbieden om onder de norm van het Bouwbesluit te Bouwen. De concurrentiepositie van de goede bouwers zal daardoor verbeteren en het zal oneerlijke concurrentie van onkundige aannemers al dan niet uit het Oosten van Europa afkomstig tegen gaan. (Dit lijkt me een punt waar Bouwend Nederland zijn ondersteuning aan zou kunnen geven).

Verder pleit ik voor de afschaffing van art 122 van de Woningwet.

Altijd tot het geven van nadere toelichtingen bereid,

Mr. J.C. Moree - Technisch Advocaat / Universitair docent RW

tel: 010 - 5011 777

e-mail: j.moree@vvm-advocaten.nl

Kantoorgenoten Van Vuuren & Moree Advocaten

Mr. N.A. van Vuuren

Mr. ir.drs. ing. W. Moree

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.