Reactie van: Wat een Feest weer bij: kansspelen op afstand

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Wat een Feest weer bij: kansspelen op afstand
Document­datum 29-05-2013
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Wat een Feest weer

2.

Tekst

Vraag1 1) Graag uw reactie op het wetsvoorstel en bijbehorende memorie van toelichting.

Zoveelste bewijs dat de wetgever volstrekt incompetent is op dit gebied maar het toch niet kan nalaten de boel eens flink op te schudden met slechtdoordachte plannetjes.

In het bijzonder nalaten onderscheid te maken tussen ISPs en hosters is kwalijk; mondelinge toezeggingen waar de wet zich op zou richten zijn niet voldoende, dat hebben we eerdder gezien.

Hiermee is overigens ook (nog meer) bewijs geleverd dat de overheid niet met filteren te vertrouwen is, want het breidt zich alweer uit, met alweer een ongecontroleerde partij die de touwtjes in handen krijgt.

Het bericht is dus alweer duidelijk: De burger en zijn rechten zijn niet meer dan een speelbal van wat er nu weer bon ton is in het wereldje der wetsmakers, of dewelke machtsbeluste partij de vorige week een leuke fuif gegeven heeft.

Vraag2 2) Wat is uw beeld bij de uitvoerbaarheid en effectiviteit van de voorgestelde maatregelen, in het bijzonder t.a.v.

  • a) 
    het voorkomen van kansspelverslaving
  • b) 
    b) de vergunningsvoorwaarden t.a.v. de organisatie en bedrijfsvoering van kansspelaanbod.

Wellicht een haar beter dan de tot abjecte onkundigheid wegbezuinigde partij die het zou moeten doen. Maar de prijs in controleerbaarheid is het niet waard.

Vraag3 3) Graag uw reactie op de voorgestelde fiscale maatregelen, in het bijzonder ten aanzien van de tariefdifferentiatie, de aanpassing van de prijzenvrijstelling en de verschuiving van de belastingplicht bij kansspelautomaten.

Gezien de slechte prestaties van de belastingdienst en de problemen op andere gebieden heet het geen zin hier in detail op te reageren. De schade zal enorm zijn en de overheid zal er zich niet druk om kunnen maken, of zelfs maar begrijpen wat ze er nu weer van gebakken heeft.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.