Reactie van: Clausule. Juridisch adviesbureau (mr F.J.L.M. Claus) bij: Wet flexibel cameratoezicht

1.

Kerngegevens

Officiële titel [Reactie] Wet flexibel cameratoezicht
Document­datum 30-08-2012
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Clausule. Juridisch adviesbureau (mr F.J.L.M. Claus)

2.

Tekst

Vraag1 Wat vindt u - meer in het algemeen - van het wetsvoorstel?

Tot op heden is er geen enkel onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat cameratoezicht inderdaad het gewenste effect heeft. Het enige directe effect dat cameratoezicht kan opleveren, is een geografische verplaatsing van het ongewenste gedrag.

Het wetsvoorstel is gebaseerd op een fictie en alleen al daarom een ontzettend slecht plan.

Vraag2 Wat vindt u van het voorgestelde artikel 151c Gemeentewet? (gelieve alleen in te gaan op de voorgestelde wijzigingen)

De bedoeling is het creëren van een bevoegdheid tot het plaatsen van vaste camera's voor bepaalde duur. Nergens staat vermeld wat de maximumduur is. Daarmee wordt de suggestie gewekt dat de bedoeling is om voor zeer lange tijd (het plaatsen voor een duur van 10 jaren is ook voor bepaalde tijd) het plaatsen mogelijk te maken.

Vraag3 Wat vindt u van het voorgestelde artikel 152 Gemeentewet? (gelieve alleen in te gaan op de voorgestelde wijzigingen)

Onzinnig, ongefundeerd en disproportioneel.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.