Schriftelijke vragen over de gevolgen van de Brexit voor de Rotterdamse Haven

Met dank overgenomen van B. (Bente) Becker i, gepubliceerd op donderdag 15 februari 2018, 3:40.

Vragen van de leden Becker en Veldman (beiden VVD) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat over het voorbereiden van de Rotterdamse haven op de Brexit

1 Bent u bekend met het bericht 'Rotterdamse haven zet zich schrap voor Brexit'?

2 Deelt u de zorgen van de president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam over de gevolgen van een ‘harde’ Brexit voor Rotterdam en het Nederlandse bedrijfsleven?

3 Deelt u de mening dat de overheid een belangrijke rol heeft in het tijdig voorbereiden van het bedrijfsleven op het meest ongunstige scenario, een ‘harde’ Brexit?

4 Worden alle mogelijke gevolgen en mogelijk benodigde maatregelen op dit moment, in samenwerking met het bedrijfsleven, in kaart gebracht ?

5 Welke maatregelen worden in dit stadium door de regering en lokale overheden genomen om het bedrijfsleven, maar ook de infrastructuur in en rondom de haven, voor te bereiden op de gevolgen van een ‘harde’ Brexit?

6 Bent u bereid er alles aan te doen om het bedrijfsleven bij te staan met voorlichtingen en voorbereidende maatregelen, in elk geval de ‘no-regret’-maatregelen die nu al genomen kunnen worden, en zodoende gehoor te geven aan de oproep vanuit het bedrijfsleven tot een proactievere overheid op dit gebied? Zo ja, hoe gaat u hierin ook bedrijven bereiken die minder kennis en expertise in huis hebben en bijvoorbeeld

Klik hier voor het artikel.