Manifestatie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’, Woerden

Marktplein te Woerden
datum 17 februari 2018 13:00 - 15:00
plaats Woerden
locatie Kerkplein Toon locatie
organisatie GroenLinks (GL) i

Valentijnmanifestatie tegen gaswinning: Houd van ons Groene Hart

Manifestatie tegen gaswinning. Solidair met Groningen. Versnel de energietransitie. Snel goedkopere, schonere energie voor elke portemonnee. Sprekers o.a. Tweede Kamerleden Sandra Beckerman en Liesbeth van Tongeren, Milieudefensie en de Groninger Bodenbeweging. Ook lokale politici zullen spreken. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman heeft aardgasbedrijf Vermilion Energy uitgenodigd voor een gesprek tijdens de manifestatie. De Valentijnkaarten die tijdens buurtacties verzameld zijn worden overhandigd. Sandra Beckerman: 'Als Vermilion haar hart laat spreken winnen ze onder het Groene Hart nooit gas. Van het uitstel moet afstel komen.‘

Laat weten dat je komt: https://www.facebook.com/events/335547246923574/

17 februari 201813:00 - 15:00

Stop olie- en gaswinning, versnel de energietransitie

Vanuit het Groene Hart, voor heel Nederland.

Gaswinning veroorzaakt al decennia lang aardbevingen en leidt tot milieuvervuiling. Dat moeten we niet toestaan. Niet in Groningen, niet in het Groene Hart en ook niet elders in Nederland. Daarom voeren inwoners actie in o.a. Groningen, Friesland, Drenthe, Zuid Holland en Utrecht.

Om het Groene Hart te beschermen tegen gaswinning zijn we de actie ‘ Laat het Groene Hart niet barsten‘ gestart, want van het fossiele gas moeten we af. Wat is er nodig om van dat gas af te kunnen?


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...