Annie Schreijer-Pierik: Eerste stapje naar einde klokverzetten - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 12 juli 2020
kalender

Annie Schreijer-Pierik: Eerste stapje naar einde klokverzetten

Met dank overgenomen van W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, gepubliceerd op donderdag 8 februari 2018.

Het Europees Parlement stemde donderdag voor een oproep naar een grondig onderzoek en zonodig een voorstel tot herziening van de EU-regels voor zomer/wintertijd. “Een klein stapje in de lange weg om het klokverzetten in de EU te stoppen”, zegt Annie Schreijer-Pierik.

Voor een verdergaande oproep om snel te kiezen tussen zomer- en wintertijd als standaardtijd in de EU, was (nog) geen meerderheid. "Het was al mooi dat het Europees Parlement voor het eerst over het onderwerp stemde. Dat is al winst" aldus Annie Schreijer-Pierik

“Ik weet zeker dat actiegroepen, regeringen en Europarlementsleden aan de weg blijven timmeren om afschaffing te bereiken. Het is in het belang van zoveel gezinnen en kinderen die nodeloos last hebben van deze verplichting!”

Annie Schreijer-Pierik verzet zich al lang tegen de EU-plicht om de klok in maart en oktober te verzetten. “Dat is iedere keer een aanslag op gezondheid en bioritme. Eén tijd het hele jaar door is veel gezonder.”

De regeling was ooit bedoeld om energie te besparen. Dat doel wordt niet gehaald, Schreijer-Pierik beschouwt het klokverzetten daarom als een nutteloos ritueel.