Young Leadership diner met Klaas, Cora, Jeanine & Bente!, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

Young Leadership diner met Klaas, Cora, Jeanine & Bente!, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 18 april 2018
plaats Den Haag
locatie plek: 't Goude Hooft, Dagelijkse Groenmarkt 13, Den Haag Toon locatie
aanwezigen J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, B. (Bente) Becker i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Young Leadership diner met Klaas, Cora, Jeanine & Bente!

datum: 18 april 2018 18:00

plek: 't Goude Hooft, Dagelijkse Groenmarkt 13, Den Haag

Op woensdag 18 april organiseert het VVD Young Professional Netwerk een geheel verzorgde avond in de vorm van een Young Leadership diner met politieke toppers. Onder het genot van een driegangendiner gaan we in de Ridderzaal van het Haagse ´t Goude Hooft in gesprek met onze kersverse minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en Tweede Kamerleden Bente Becker en Jeanine Hennis.

Zij zullen tussen de gangen door vertellen over de start van hun carrière, welke kansen en valkuilen ze zijn tegengekomen en wat ze gebracht heeft waar ze nu zijn en waar ze nog willen komen. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor vragen.

Het evenement is helaas uitverkocht. Aanmelden is niet meer mogelijk.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...