Leve Amsterdam: De Landelijke Fractievoorzitters

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 februari 2018 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen S. (Sybrand) van Haersma Buma i, A. (Alexander) Pechtold i, J.F. (Jesse) Klaver i, T. (Tunahan) Kuzu i, L.F. (Lodewijk) Asscher i, Th.H.Ph. (Thierry) Baudet i, L.M.C. (Lilian) Marijnissen i e.a.
organisatie De Balie i

Live uitzending vanaf 20:00 uur

( https://livestream.com/debalie/fractievoorzittersdebat )

Ook op televisie: NPO Politiek (digitale tv) en SALTO 1 (Omroep Amsterdam)

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

Welke visie heeft de landelijke politiek op Amsterdam? Op 21 maart stemmen Amsterdammers over hun nieuwe gemeentebestuur, maar de toekomst van Amsterdam wordt ook bepaald door landelijk beleid. Hoe moet Schiphol verder ontwikkelen? Moet Amsterdam meer middelen krijgen voor regulatie van de woningmarkt? En hoe kijken landelijke partijen aan tegen de groei van de stad, ten opzichte van de rest van het land? Op vrijdag 9 februari organiseren De Balie en Het Parool het Leve Amsterdam: Landelijke Lijsttrekkersdebat. Nationale lijsttrekkers van de grootste partijen in Amsterdam en landelijke nieuwkomers die ook lokaal hopen een plek te veroveren, gaan in debat over de toekomst van Amsterdam. Primeur: tijdens deze avond treedt Lilian Marijnissen voor het eerst in debat met de andere lijsttrekkers.

Tot nu toe bevestigd zijn:

Jesse Klaver (GroenLinks) / Alexander Pechtold (D66) / Lodewijk Asscher (PvdA) / Lilian Marijnissen (SP) / Thierry Baudet (Forum voor Democratie) / Tunahan Kuzu (DENK) / Sybrand Buma (CDA)

Op de avond vóór de verkiezingen, 20 maart, organiseren De Balie en Het Parool het Grote Slotdebat. Tijdens dit laatste debat van de verkiezingscampagne, leggen de lijsttrekkers van de Amsterdamse partijen elkaar het vuur aan de schenen.

Redactie: Tim Wagemakers (De Balie), Michiel Couzy en Ruben Koops (Het Parool)


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...