Bijeenkomst Thematisch Netwerk LHBT, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 januari 2018
plaats Den Haag
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bijeenkomst Thematisch Netwerk LHBT

datum: 16 januari 2018 19:00

plek: Tweede Kamer, Den Haag

Met grote krantenkoppen werd vorige maand het televisieprogramma Voetbal International homofobie verweten. Niet alleen sportprogramma’s krijgen verwijten over homofobie, ook binnen menig professionele en amateursporten is de positie van homoseksuelen onderwerp van discussie Hierover zouden wij op 16 januari dan ook graag met jullie in gesprek willen gaan.

Dit doen wij uiteraard niet alleen. Onze woordvoerder emancipatie in de Tweede Kamer, Dilan Yesilgöz, zal aanwezig zijn om jullie vragen te beantwoorden en haar visie te geven over deze kwestie. Ook hebben we Mirjam Preusterink uitgenodigd om haar ervaringen te horen binnen de tenniswereld en tevens als voorzitter van de stichting Pride & Sports, een stichting die zich inzet voor de verbetering van de zichtbaarheid van LHBT’ers in de sport.

De avond vindt plaats in de Tweede Kamer en begint om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Aanmelden kan via MijnVVD of door een e-mail te sturen naar: lhbt.vvd@gmail.com. Zorg hierbij dat je je voorletters, achternaam en geslacht vermeldt in de mail in verband met aanmelding bij de beveiliging. De avond is open voor zowel VVD-leden als niet-VVD leden. Er is wel maar beperkte plek, dus meld je dan ook snel aan.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...