Bijeenkomst Thematisch Netwerk LHBT, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 14 augustus 2020
kalender

Bijeenkomst Thematisch Netwerk LHBT, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 januari 2018
plaats Den Haag
locatie plek: Tweede Kamer, Den Haag Toon locatie
aanwezigen D. (Dilan) Yesilgöz-Zegerius i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Bijeenkomst Thematisch Netwerk LHBT

datum: 16 januari 2018 19:00

plek: Tweede Kamer, Den Haag

Met grote krantenkoppen werd vorige maand het televisieprogramma Voetbal International homofobie verweten. Niet alleen sportprogramma’s krijgen verwijten over homofobie, ook binnen menig professionele en amateursporten is de positie van homoseksuelen onderwerp van discussie Hierover zouden wij op 16 januari dan ook graag met jullie in gesprek willen gaan.

Dit doen wij uiteraard niet alleen. Onze woordvoerder emancipatie in de Tweede Kamer, Dilan Yesilgöz, zal aanwezig zijn om jullie vragen te beantwoorden en haar visie te geven over deze kwestie. Ook hebben we Mirjam Preusterink uitgenodigd om haar ervaringen te horen binnen de tenniswereld en tevens als voorzitter van de stichting Pride & Sports, een stichting die zich inzet voor de verbetering van de zichtbaarheid van LHBT’ers in de sport.

De avond vindt plaats in de Tweede Kamer en begint om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Aanmelden kan via MijnVVD of door een e-mail te sturen naar: lhbt.vvd@gmail.com. Zorg hierbij dat je je voorletters, achternaam en geslacht vermeldt in de mail in verband met aanmelding bij de beveiliging. De avond is open voor zowel VVD-leden als niet-VVD leden. Er is wel maar beperkte plek, dus meld je dan ook snel aan.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...