Besluit 2017/2425 - Standpunt EU in het bij de associatieovereenkomst met Moldavië opgerichte Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken met betrekking tot het door Moldavië ingediende uitgebreide stappenplan in verband met de uitvoering van de overeenkomst op het gebied van overheidsopdrachten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 22 december 2017 gepubliceerd, is op 18 december 2017 in werking getreden en moest uiterlijk op 19 december 2017 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2017/2425 van de Raad van 18 december 2017 betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het bij de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds, opgerichte Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken met betrekking tot het door de Republiek Moldavië ingediende uitgebreide stappenplan in verband met de uitvoering van de overeenkomst op het gebied van overheidsopdrachten

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2017/2425 of 18 December 2017 on the position to be adopted, on behalf of the European Union, in the Association Committee meeting in Trade Configuration established by the Association Agreement between the European Union and the European Atomic Energy Community and their Member States, of the one part, and the Republic of Moldova, of the other, concerning the comprehensive roadmap submitted by the Republic of Moldova in relation to the implementation of the Agreement in the area of public procurement
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/2425
Origineel voorstel COM(2017)564 NLEN
Celex-nummer i 32017D2425

3.

Key dates

Document 18-12-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 22-12-2017; PB L 343 p. 73-76
Inwerkingtreding 18-12-2017; in werking datum document zie art 3
19-12-2017; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 19-12-2017

4.

Wettekst

22.12.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 343/73

 

BESLUIT (EU) 2017/2425 VAN DE RAAD

van 18 december 2017

betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het bij de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds, opgerichte Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken met betrekking tot het door de Republiek Moldavië ingediende uitgebreide stappenplan in verband met de uitvoering van de overeenkomst op het gebied van overheidsopdrachten

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 207, lid 4, eerste alinea, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds („de overeenkomst”) is door de Unie gesloten bij Besluit (EU) 2016/839 van de Raad (1) en is op 1 juli 2016 in werking getreden.

 

(2)

Ingevolge artikel 272, leden 1 en 2, van de overeenkomst dient de Republiek Moldavië vóór de aanvang van de geleidelijke aanpassing bij het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken, zoals bedoeld in artikel 438, lid 4, van die overeenkomst, een uitgebreid stappenplan voor de tenuitvoerlegging van het hoofdstuk over overheidsopdrachten in, met tijdschema's en termijnen voor alle hervormingen in termen van aanpassing aan het acquis van de Unie en institutionele capaciteitsopbouw.

 

(3)

In artikel 272, lid 3, van de overeenkomst wordt bepaald dat het stappenplan na een positief advies van het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken als referentiedocument voor de tenuitvoerlegging van hoofdstuk 8 van titel V van de overeenkomst wordt beschouwd. De Unie doet al het mogelijke om de Republiek Moldavië bij de tenuitvoerlegging van het stappenplan bij te staan.

 

(4)

Het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken zal een besluit vaststellen om een positief advies uit te brengen over het door de Republiek Moldavië ingediende uitgebreide stappenplan in verband met de uitvoering van de overeenkomst op het gebied van overheidsopdrachten. Overeenkomstig artikel 438, lid 3, van de overeenkomst is het besluit bindend voor de partijen, die de nodige maatregelen treffen voor de uitvoering ervan.

 

(5)

Aangezien het door de Republiek Moldavië ingediende stappenplan voldoet aan de eisen van artikel 272, leden 1 en 2, van de overeenkomst, is het passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Unie in te nemen standpunt is gebaseerd op het aan dit besluit gehechte ontwerpbesluit van het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot de Commissie.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 18 december 2017.

Voor de Raad

De voorzitter

  • K. 
    SIMSON
 

  • (1) 
    Besluit (EU) 2016/839 van de Raad van 23 mei 2016 betreffende de sluiting, namens de Europese Unie, van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds (PB L 141 van 28.5.2016, blz. 28).
 

ONTWERP

BESLUIT Nr. …/… VAN HET ASSOCIATIECOMITÉ EU-MOLDAVIË IN ZIJN SAMENSTELLING VOOR HANDELSVRAAGSTUKKEN

van …

tot uitbrenging van een positief advies over het uitgebreide stappenplan met betrekking tot...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.