Vergadering ACS-EU: "Er zal geen ontwikkeling zijn zonder blijvende vrede en veiligheid"

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 14 december 2017.

Economische trends, klimaatverandering en veiligheid zullen de belangrijkste kwesties zijn tijdens de 34ste Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU op 18-20 december in Haïti.

Vooruitlopend op de top in Port-au-Prince, sprak medevoorzitter Louis Michel over de grote potentie van landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan: "Ze bezitten buitengewone natuurlijke en menselijke hulpbronnen. De uitdaging voor de komende jaren zal zijn om dit geweldige potentieel te combineren met de voordelen van de markteconomie en de deugden van onpartijdige politieke instellingen."

Er zal geen ontwikkeling zijn zonder blijvende vrede en veiligheid. En zonder voorspoed zal er geen sociale, menselijke of economische ontwikkeling zijn.

Louis Michel

Deel dit citaat:

De 34e Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU brengt EP-leden De Vergadering ACS-EU brengt EP-leden en parlementsleden uit Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan bij elkaar. "Er zal geen ontwikkeling zijn zonder blijvende vrede en veiligheid" zegt medevoorzitter @LouisMichel Lees verder: http://bit.ly/2CfSNUN De vergadering wordt geopend door medevoorzitters Louis Michel, EP-lid, namens de EU i, en Ibrahim Rassin Bundu, namens de ACS-landen i. De plenaire vergadering in Port-au-Prince op 16 december wordt voorafgegaan door vergaderingen van de permanente commissies van de ACS-EU.

Tot de onderwerpen op de agenda behoren duurzaam toerisme, de rol van natuurlijke hulpbronnen bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling, de bestrijding van infectieziekten, de blauwe economie, klimaatverandering en de situatie in Mauritanië.

De Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU vindt twee keer per jaar plaats en verenigt EP-leden met parlementsleden uit 78 landen in landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan die de Overeenkomst van Cotonou hebben ondertekend.

Volg de #ACPEU-vergadering op Twitter.

34ste Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU

Productinformatie

REF.: 20171208STO89943

Gecreëerd: 14-12-2017 - 17:03