Nieuwspoort Live: 1 jaar Trump, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 11 augustus 2020
kalender

Nieuwspoort Live: 1 jaar Trump, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 januari 2018 20:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort i

President Trump is bijna een jaar de machtigste man van de wereld. Zijn presidentschap wordt geplaagd door schandalen en de wereld is nog steeds in de ban van zijn tweets.

Maar wat is er nu van Trumps beloftes terecht gekomen? Is zijn politiek echt zo desastreus als werd gevreesd? En welke invloed heeft hij op de rest van de wereld?

Aan de hand van 10 fragmenten kijken we met Amerika-deskundige Willem Post terug op het eerste jaar. Kunnen we voorbij de dagelijkse ophef iets van een lijn ontdekken bij Trump?

Speciale gast op deze avond is PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen. Zij bond als minister de strijd aan met Trumps anti-abortuspolitiek. Hoe kijkt zij hierop terug? En wat staat de wereld de komende 3 jaar nog te wachten?

Willem Post is als Amerika-deskundige verbonden aan het Clingendael Instituut

Liliane Ploumen is buitenlandwoordvoerder voor de PvdA in de Tweede Kamer en oud- minister van Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking

Praktische informatie:

Datum: 22 januari 2018

Inloop: 19:30 uur

Avond: 20:00 t/m 21:30 uur

Kosten tickets zie hieronder

Alleen als u vooraf een ticket aanschaft met een Trumpburger krijgt u deze tegen een gereduceerd tarief! Vanaf 18:00 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. Voor Poorters is er een speciale korting van 5 euro! Bestel uw tickets hieronder.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.


1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College i worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...