Besluit 2017/2105 - Standpunt EU in het Handelscomité ten aanzien van de wijziging van bijlage XII bij de handelsovereenkomst met Colombia en Peru waarin de lijst is opgenomen met Colombiaanse aanbestedende diensten overeenkomstig de bepalingen van titel VI („Overheidsopdrachten”)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 18 november 2017 gepubliceerd, is op 10 november 2017 in werking getreden en moest uiterlijk op 13 november 2017 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2017/2105 van de Raad van 10 november 2017 betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het Handelscomité ten aanzien van de wijziging van bijlage XII bij de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds, waarin de lijst is opgenomen met Colombiaanse aanbestedende diensten overeenkomstig de bepalingen van titel VI („Overheidsopdrachten”)

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2017/2105 of 10 November 2017 on the position to be adopted on behalf of the European Union within the Trade Committee regarding the amendment of Annex XII of the Trade Agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and Colombia and Peru, of the other part, setting out the list of Colombian procuring entities in accordance with the provisions of Title VI (‘Government Procurement’)
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/2105
Origineel voorstel COM(2017)584 NLEN
Celex-nummer i 32017D2105

3.

Key dates

Document 10-11-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 18-11-2017; PB L 303 p. 6-9
Inwerkingtreding 10-11-2017; in werking datum document zie art 2
13-11-2017; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 13-11-2017

4.

Wettekst

18.11.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 303/6

 

BESLUIT (EU) 2017/2105 VAN DE RAAD

van 10 november 2017

betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het Handelscomité ten aanzien van de wijziging van bijlage XII bij de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds, waarin de lijst is opgenomen met Colombiaanse aanbestedende diensten overeenkomstig de bepalingen van titel VI („Overheidsopdrachten”)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 207, lid 4, eerste alinea, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds („de handelsovereenkomst”), wordt met Colombia sinds 1 augustus 2013 voorlopig toegepast (1).

 

(2)

Krachtens artikel 14, leden 1 en 3, van de handelsovereenkomst kan het Handelscomité bij consensus besluiten vaststellen waarbij alleen de Unie en het desbetreffende overeenkomstsluitende Andesland (d.w.z. Colombia) betrokken zijn, mits de rechten en verplichtingen van de andere overeenkomstsluitende Andeslanden hierbij onverlet blijven.

 

(3)

Het Handelscomité zal tijdens zijn vierde vergadering op 24 november 2017 het besluit tot goedkeuring van de wijziging van aanhangsel 1, sectie A, subsectie 2, van bijlage XII („Overheidsopdrachten”) vaststellen. De wijziging betreft een verduidelijking van het toepassingsgebied van Colombiaanse lagereoverheidsdiensten voor aanbestedingen. De wijziging betreft de toevoeging van een aantekening bij subsectie 2 met betrekking tot het toepassingsgebied van de overheidsopdrachten van Colombia om te verduidelijken dat onder „aanbestedende diensten” alle lagereoverheidsdiensten voor openbare aanbestedingen vallen die niet van industriële of commerciële aard zijn. De Unie en Colombia zijn overeengekomen dat deze wijziging geen aanleiding geeft tot compenserende aanpassingen.

 

(4)

Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Handelscomité, aangezien het besluit voor de Unie bindend zal zijn,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Unie in het Handelscomité in te nemen standpunt is gebaseerd op het aan dit besluit gehechte ontwerpbesluit van het Handelscomité.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Artikel 3

Dit besluit is gericht tot de Commissie.

Gedaan te Brussel, 10 november 2017.

Voor de Raad

De voorzitter

  • U. 
    PALO
 

  • (1) 
    Besluit 2012/735/EU van de Raad van 31 mei 2012 betreffende de ondertekening, namens de Unie, en de voorlopige toepassing van de Handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds (PB L 354 van 21.12.2012, blz. 1).
 

ONTWERP

BESLUIT Nr. […]/2017 VAN HET HANDELSCOMITÉ EU-COLOMBIA-PERU

van […] 2017

tot wijziging van aanhangsel 1 van bijlage XII („Overheidsopdrachten”) bij de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds

HET HANDELSCOMITÉ,

Gezien de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie („de Unie”) en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds („de handelsovereenkomst”), en met name artikel 191;

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

In artikel 191 van de handelsovereenkomst zijn de procedures vastgesteld waarmee een partij het toepassingsgebied van titel VI van de handelsovereenkomst wat haar betreft kan wijzigen of rectificeren.

 

(2)

In aanhangsel 1, sectie A, subsectie 2, van bijlage XII („Overheidsopdrachten”) bij de handelsovereenkomst worden de...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.