Bijeenkomst met Lilianne Ploumen in West, Amsterdam

datum 11 november 2017 13:30
plaats Amsterdam
aanwezigen E.M.J. (Lilianne) Ploumen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Uitnodiging afdeling West voor bijeenkomst op 11 november.

Heb je ambitie om de komende periode politiek actief te worden? Of lijkt het je super om met een enthousiast team de campagne in West te organiseren… Kom dan op 11 november naar de campagne aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Hoe zorgen we dat West schoon, zorgzaam en veilig is en blijft?

Lilianne Ploumen neemt ons mee in haar drijfveren en waarom zij zich thuisvoelt bij de PvdA. Ze gaat in op haar ervaringen met politiek en campagne en legt uit hoe zij in korte tijd She Decides op poten heeft gezet. Met Ploumen formuleren we belangrijke doelgroepen en thema’s voor onze partij. Daarna zoomen we in op Amsterdam West.

Wanneer: zaterdag 11 november 2017 om 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie: Galerie ‘Beeldend gesproken’ in De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 23.

Aan de hand van eigen motivatie en ideeën voor de buurt gaan we de bestaande buurtplannen versterken. Hoe ziet de sociaal democratie er in onze dagelijkse omgeving uit? Welke van de thema’s zijn ook in jouw buurt een punt van aandacht? Welk type actie kunnen we daarvoor organiseren? Of zien we initiatieven waarvoor we eens met elkaar de handen uit de mouwen kunnen steken? En… waar moet de buurtbivak West straks over gaan?

Kortom; een zinvolle middag waarin we veel concrete plannen maken!

We horen graag ieders wensen, drijfveren en ideeën, dus zien we jou ook op 11 november!?

Groeten,

Bestuur PvdA Amsterdam West


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...