Rooie Vrouwen Festival

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 11 november 2017 13:00 - 16:30
plaats Korte Minrebroederstraat 2
locatie Utrecht Toon locatie
aanwezigen M.A.M. (Marleen) Barth i, A.M. (Agnes) Jongerius i, K. (Keklik) Yücel i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul i, B. (Bouchra) Dibi, N. (Nelleke) Vedelaar e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op 11 november 2017 zal het RooieVrouwen Festival plaatsvinden in het Oude Stadhuis van Utrecht. Verschillende bekende gasten komen langs en er kan uitgebreid met elkaar en met het nieuwe bestuur in gesprek worden gegaan.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar rooievrouwen@gmail.com

Programma

13.00 uur: Inloop

13.30 uur: Welkomstwoord door Lou Repetur.

13.40 uur: Inleiding Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid PvdA) en René Rouwette (Directeur NGO Kompass).

14.00 uur: Talkshow met hosts Lou Repetur en Bouchra Dibi met onze gasten:

Keklik Yücel (oud-Tweede Kamerlid PvdA), Agnes Jongerius (PvdA-Europarlementariër), Marleen Barth (fractievoorzitter Eerste Kamer PvdA), Kirsten van den Hul, Mädi Cleerdin, Soraya Layeb, Peggy Wijntuin, Lucas Roorda en René Rouwette.

15.00 uur: Pauze.

15.20 uur: PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar in gesprek met Attiya Gamri (voorzitter Rooie Vrouwen) en het publiek.

Wat mogen we de komende jaren van onze nieuwe partijvoorzitter verwachten in het positioneren van vrouwen in de politiek maar ook daarbuiten?

16.00 uur: Afscheid van het oude bestuur en dankwoord.

16.10 uur: Het nieuwe bestuur aan het woord.

16.30 uur: Borrel.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar rooievrouwen@gmail.com


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...