Besluit 2017/1921 - Standpunt EU in de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU voor de Economische partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten en de EG met betrekking tot de opstelling van een lijst van scheidsrechters

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 20 oktober 2017 gepubliceerd en moest uiterlijk op 23 oktober 2017 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2017/1921 van de Raad van 16 oktober 2017 inzake het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU voor de Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, met betrekking tot de opstelling van een lijst van scheidsrechters

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2017/1921 of 16 October 2017 on the position to be adopted on behalf of the European Union within the Joint CARIFORUM-EU Council of the Economic Partnership Agreement between the CARIFORUM States, of the one part, and the European Community and its Member States, of the other part, as regards the establishment of a list of arbitrators
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2017/1921
Origineel voorstel COM(2017)399 NLEN
Celex-nummer i 32017D1921

3.

Key dates

Document 16-10-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 20-10-2017; PB L 271 p. 38-40
Inwerkingtreding 23-10-2017; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 23-10-2017

4.

Wettekst

20.10.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 271/38

 

BESLUIT (EU) 2017/1921 VAN DE RAAD

van 16 oktober 2017

inzake het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU voor de Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, met betrekking tot de opstelling van een lijst van scheidsrechters

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 207, lid 4, eerste alinea, juncto artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds (1) („de overeenkomst”), werd op 15 oktober 2008 ondertekend en wordt sinds 29 december 2008 voorlopig toegepast.

 

(2)

Overeenkomstig artikel 221 van de overeenkomst, moet een lijst van 15 personen die beschikken over gespecialiseerde kennis of ervaring op het gebied van het recht en de internationale handel en die bereid zijn als scheidsrechter te fungeren, worden vastgesteld. Het is noodzakelijk de bepalingen inzake geschilbeslechting van de overeenkomst uit te voeren.

 

(3)

Op zijn vierde bijeenkomst van 17 november 2017 zal de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU („de Gezamenlijke Raad”) een besluit vaststellen met betrekking tot de opstelling van die lijst.

 

(4)

De Unie wordt in de Gezamenlijke Raad vertegenwoordigd door de Commissie overeenkomstig artikel 17, lid 1, van het Verdrag betreffende de Europese Unie (VEU). De lidstaten steunen het standpunt van de Unie overeenkomstig artikel 4, lid 3, VEU.

 

(5)

Het is passend het standpunt vast te stellen dat namens de Unie in de Gezamenlijke Raad moet worden ingenomen.

 

(6)

Het standpunt van de Unie in de Gezamenlijke Raad moet derhalve worden gebaseerd op het aangehechte ontwerpbesluit,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Europese Unie tijdens de vierde bijeenkomst van de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU op 17 november 2017 in te nemen standpunt met betrekking tot de opstelling van een lijst van scheidsrechters wordt gebaseerd op het ontwerpbesluit van de Gezamenlijke Raad Cariforum-EU dat aan dit besluit is gehecht.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot de Commissie en de lidstaten.

Gedaan te Luxemburg, 16 oktober 2017.

Voor de Raad

De voorzitter

  • F. 
    MOGHERINI
 

 

ONTWERP

BESLUIT Nr. …/ VAN DE GEZAMENLIJKE RAAD CARIFORUM-EU

opgericht bij de Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds,

van …

met betrekking tot de opstelling van een lijst van scheidsrechters

DE GEZAMENLIJKE RAAD CARIFORUM-EU,

Gezien de Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, en met name artikel 221, lid 1,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De lijst van vijftien scheidsrechters als bedoeld in artikel 221, lid 1, in de bijlage bij dit besluit is vastgesteld door de partijen.

Artikel 2

Het Handels- en ontwikkelingscomité Cariforum — EU kan overgaan tot wijziging van de lijst van scheidsrechters in de bijlage bij dit besluit.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op ….

Gedaan te …,

Voor de Cariforum-staten

Voor de EU

 

BIJLAGE

Lijst van scheidsrechters als bedoeld in artikel 221, lid 1 van de overeenkomst

Door de Cariforum-staten voorgedragen scheidsrechters:

 
 

Mw. Tracy BENN-ROBERTS (Antigua en Barbuda)

 
 

Mw. Nicole FOSTER (Barbados)

 
 

Mw. Bertha COOPER...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.