Brief inzake aanbieden RVS-rapport 'Heft in eigen hand: Zorg en ondersteuning voor mensen met meervoudige problemen' - Regels ter bevordering van de kwaliteit van zorg en de behandeling van klachten en geschillen in de zorg (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)

Deze brief is onder nr. V toegevoegd aan wetsvoorstel 32402 - Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels ter bevordering van de kwaliteit van zorg en de behandeling van klachten en geschillen in de zorg (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg); Brief inzake aanbieden RVS-rapport 'Heft in eigen hand: Zorg en ondersteuning voor mensen met meervoudige problemen'
Document­datum 19-10-2017
Publicatie­datum 19-10-2017
Nummer KST32402V
Kenmerk 32402, nr. V
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

32 402 Regels ter bevordering van de kwaliteit van zorg en de behandeling van klachten en geschillen in de zorg (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)

V BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 oktober 2017

Bij de behandeling van het wetsvoorstel Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (32.402) heb ik uw Kamer toegezegd de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) te vragen om in het onderzoek naar de gevolgen van de verschuiving naar netwerk- en ketenzorg aandacht te besteden aan de rolverdeling en de aanspreekbaarheid in de zorg. Op 10 oktober jl. heeft de RVS het resulterende rapport «Heft in eigen hand: Zorg en ondersteuning voor mensen met meervoudige problemen» gepubliceerd.

Het adviesrapport1 met bijlagen2 treft u hierbij aan. Hiermee beschouw ik de toezegging als afgedaan.

Ik laat een eventuele reactie op dit advies over aan het nieuwe kabinet.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Noot 1

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffienr. 161934.

Noot 2

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffienr. 161934.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.