Equal Pay voor vrouwen en mannen, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 18 augustus 2019
kalender
Kasteel Haarzuilens in Utrecht
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 november 2017 15:00 - 18:00
plaats Utrecht
locatie Jaarbeursplein Toon locatie
aanwezigen E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, L.M.C. (Lilian) Marijnissen i, G.J. (Gijs) van Dijk i, C.M. (Corrie) van Brenk i, Z. (Zihni) Özdil i e.a.
organisatie Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) i

Vrouwen krijgen gemiddeld 16 procent minder betaald dan mannen: vrouwen hebben vaker een onzeker contract, krijgen minder waardering en kunnen minder snel doorgroeien. Dat is niet oké. Gelijk loon voor gelijk werk.

Kom naar de actiebijeenkomst op 3 november. Dan gaan we het debat aan met politieke leiders en werkgevers hoe we de loonkloof kunnen dichten en hoe je zelf in actie kunt komen in je bedrijf. Ook Lilianne Ploumen (PvdA) is aanwezig. Zij wil equal pay in de wet regelen, net als dat al gelukt is in IJsland. Lees verder>


1.

Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) is de grootste werknemersvereniging van Nederland. Zij is in 1982 ontstaan uit een fusie van het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) en het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV).

In feite bestaat de FNV uit vijftien zelfstandige vakbonden, die werkzaam zijn in bijna alle sectoren van onze maatschappij. Deze FNV-bonden werken samen in de vakcentrale. De vakcentrale FNV coördineert en regelt zaken die boven de afzonderlijke bedrijfstakken uitstijgen.

2.

Meer over...