Koning Willem I Lezing, Monster

St. Machutus kerk in Monster
Wikimedia/Quistnix
datum 3 oktober 2017
plaats Monster
aanwezigen koningin Máxima i e.a.

RVD, nr. 235

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagavond 3 oktober aanwezig bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland. Deze lezing markeert de start van de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting. Na de lezing vindt een besloten Winnaarsdiner plaats.

Met de ondernemersprijzen wil de stichting bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De Koning Willem I Prijs (categorie Grootbedrijf en categorie MKB) en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De tweede Koning Willem I Lezing wordt gehouden door prof.dr. Bas van Bavel, faculteitshoogleraar ‘Transities van Econonomie en Samenleving’ aan de Universiteit Utrecht. Na afloop van de lezing vindt een besloten winnaarsdiner plaats waarbij het bestuur, oud-winnaars, leden van de vakjury en leden van de Regionale Selectie Commissies aanwezig zijn. In 2016 mochten Koninklijke Philips (categorie Grootbedrijf), TOBROCO Machines (categorie MKB) en Koppert Cress (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) de prijzen in ontvangst nemen. In mei 2018 worden de prijzen wederom uitgereikt.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Prof.dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V. is voorzitter van de Koning Willem I Stichting. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.


1.

Meer over...