Voltooid leven, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 20 november 2019
kalender
Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 oktober 2017 19:30 - 22:00
plaats Den Haag
locatie Landelijk Bureau, Haagsche Bluf 63 Toon locatie
aanwezigen A. (Alexander) Pechtold i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

LET OP: deze activiteit is op woensdag!

Dit jaar is D66 veel in het nieuws geweest met haar plannen rond medisch-ethische kwesties. Velen hebben de confrontatie van Alexander Pechtold met een man die graag zijn leven wil beeindigen bij Nieuwsuur nog scherp voor de geest. Daarom organiseren we een activiteit over dit gevoelige thema.

Zijn euthanasie en voltooid leven hetzelfde? Wanneer is er sprake van voltooid leven? Hoe staat D66 eigenlijk tegenover voltooid leven? Dit en nog veel meer zullen we bij deze activiteit te weten komen.

Onze gastspreker op deze avond is Daniël Boomsma. Daniël werkt bij de Van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, en doet onderzoek naar complexe maatschappelijke vraagstukken vanuit het sociaal-liberale gedachtegoed. Hij zal eerst wat info geven over voltooid leven en hierna zal hij zijn eigen visie geven. Bij zijn is meemaken! Leden en niet-leden zijn welkom, ook voor de borrel!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 5000 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...