Bijeenkomst Thematisch Netwerk Werk en Inkomen: Sociale zaken, te belangrijk om links te laten liggen, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

Bijeenkomst Thematisch Netwerk Werk en Inkomen: Sociale zaken, te belangrijk om links te laten liggen, Den Haag

Gebouw Tweede Kamer in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Bijeenkomst Thematisch Netwerk Werk en Inkomen: Sociale zaken, te belangrijk om links te laten liggen

datum: 3 oktober 2017 19:00

plek: Tweede Kamer Den Haag

 

Wat houdt de leden van de Eerste en Tweede Kamer bezig op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid? Wat zien zij als de belangrijkste onderwerpen voor de komende kabinetsperiode? Nu is het moment om dat te vragen! En wat houdt jou bezig? Zie je problemen? Heb je oplossingen? Wil je de Kamerleden iets meegeven voor de komende kabinetsperiode? Laat je horen en daag de Kamerleden uit.

Op dinsdagavond 3 oktober organiseert het Thematisch Netwerk Werk en Inkomen een bijeenkomst. Het thema van deze bijeenkomst zal zijn: ‘Sociale Zaken, te belangrijk om links te laten liggen’. Tijdens deze bijeenkomst zetten de Kamerleden hun ideeën voor de komende kabinetsperiode uiteen en gaan zij in de discussie met de aanwezigen. Aanwezig zullen zijn: VVD-Kamerleden Helma Lodders, Chantal Nijkerken - de Haan, Dennis Wiersma, Bas van ’t Wout, Dilan Yesilgöz-Zegerius en Mart van de Ven.

Onderwerpen op het gebied van Sociale Zaken zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan discriminatie op de arbeidsmarkt, arbeidsmarktbeleid, Participatiewet, de WW, WIA, AOW en pensioen.

Programma

19:00 uur tot 19:30 uur: Plenair, inleiding en korte toelichting door Kamerleden over hun portefeuilletot 20.30 uur: Deelsessies, in kleine groepen met één Kamerlid in discussie

20.30 uur tot 21 uur: Plenair, conclusies, afsluiting

Praktische informatie:

Waar: Tweede Kamer, ingang Lange Poten, Den Haag

Datum en tijd: 3 oktober van 19:00 uur tot ongeveer 21:00 uur.

Belangrijk: Om de Tweede Kamer binnen te komen is een identiteitsbewijs verplicht. Vanwege de beveiliging willen wij je verzoeken om 15 minuten voor aanvang van de bijeenkomst aanwezig te zijn.

Bij voldoende belangstelling vind er ook een rondleiding door de Tweede Kamer plaats.

Aanmelden

Aanmelden voor bijeenkomst kan onder vermelding van jouw voorletters en achternaam via MijnVVD. Het is ook mogelijk om een introducé mee te nemen, de introducé dient ook te worden aangemeld via MijnVVD. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober. Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal plaatsen is beperkt.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...